Pisalne glave

Termična pisalna glava tiskalnika etiket je srce tiskalnika, ki zagotavlja, da koncentrirani grelni elementi nanizani v eno vrstico s pomočjo električnega toka generirajo toploto potrebno za tisk. Nadzorovano generiranje toplote vsakega grelnega elementa posebej se doseže z vhodnim električnim signalom, ki vklopi posamezen grelec, ki ustreza ciljnem vzorcu tiska; le ta povzroči obarvanje termično občutljivega papirja ali prenos voska ali smole s PE traku (ribona), na etiketo. S ponavljajočim procesom in sinhroniziranem gibanju papirja pod pisalno glavo dosežemo želeni izpis (tekst, grafika, črtna kode…).

V tiskalnikih etiket obstajata predvsem dve vrsti pisalnih glav: tradicionalna t.i. Flat head tehnologija in novejša t.i. Near Edge tehnologija; razlika je v načinu kako električni grelci v pisalni glavi nalegajo na etiketo in/ali ribon. Pri t.i. Flat head tehnologiji je pisalna glava poravnana z etiketo, medtem ko je pri t.i. Near Edge tehnologiji pisalna glava krajši čas v stiku z etiketo, in se pod kotom stika z etiketo. Glavna prednost Near Edge tehnologije v primerjavi z Flat head tehnologijo je v hitrosti, in sicer so tiskalniki z vgrajeno Near Edge tehnologijo približno 3x hitrejši.

V naši ponudbi so pisalne glave za večino proizvajalcev tiskalnikov etiket, za ponudbo s ceno nas prosim kontaktirajte.

 

Pošlji povpraševanje

Piškotki

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in zagotavljanje kakovostnih vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.
Več o piškotkih